Ботев Пловдив вече официално е част от Клуба на пионерите –

...
Ботев Пловдив вече официално е част от Клуба на пионерите –
Коментари Харесай

Ботев Пловдив бе приет в организацията на най-старите отбори в света

Ботев Пловдив вече публично е част от Клуба на пионерите – межуднародна организация, която сплотява най-старите футболни клубове от целия свят. Новината първо беше оповестена за всички близо 19 000 души по трибуните на стадион „ Христо Ботев “ преди началото на вчерашния полуфинал против ЦСКА за Купата на България.

В минутите преди срещата на новото табло на „ Колежа “ беше пуснат специфичен видеоклип с приветствие от британския ФК Шефилд – най-старият към момента настоящ футболен клуб в целия свят. Специално от Англия президентът на отбора Ричард Тимс изпрати своите поздравления, а феновете съумяха да чуят и думите на юношата на Ботев Димитър Папазов, капитана на отбора Лъчезар Балтанов, а и полузащитникът на тима ни Янис Карабельов.

Церемонията продължи с формалното връчване на плакета, с който Ботев е признат в Клуба на пионерите. Ценният предмет беше възложен от изпълнителния шеф на „ канарчетата “ Алексей Киричек на Видин Сукарев – представител на фондация „ Жълто и черно “, която е страж на историята на най-стария български футболен клуб.

Част от церемонията по връчването на плакета бяха и три от легендите на Ботев (Пловдив) – Трифон Пачев, Марин Бакалов и Запрян Раков. Всеки от тях беше в компанията и на едно от децата от школата на „ канарчетата “, с цел да се затвърди в допълнение концепцията за приемствеността сред поколенията.

" Включването на Ботев в Клуба на пионерите е следващото доказателство за изумителната история на „ жълто-черния “ клуб. Горди сме с предишното и гледаме самоуверено към бъдещето ", написаха от Ботев. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР